Image
A fűtési rendszerben a fűtővíz megfelelő áramlása döntő fontosságú a megfelelő működés szempontjából. Amikor az áramlás lecsökken akkor a fűtési rendszer hatékonysága is lecsökken, az energia felhasználás nő, az egész rendszer erőlködik illetve extrém esetben leáll a fűtés. 
Az áramlás csökkenését szennyeződések okozzák, amelyek lecsökkentik az áramlási keresztmetszetet és eltömítik a járatokat. Ilyen esetekben segít a fűtési rendszer tisztítása és fűtési rendszer átmosása. Ez nem külsőleg való tisztítást jelent! A fűtési rendszer átmosása a csővezetékek, radiátorok, padlófűtési csövek tisztítását és a szennyeződés eltávolítását  jelenti.
A régi, meglévő rendszereknél a csővezetékek falán vastag szigetelő hatású vízkő és kosz lerakodás, szennyeződés jelenik meg akadályozva a fűtőközeg áramlását. A radiátor belső felületén, a padlófűtés csöveiben lerakódott szennyeződések a hőátadást csökkentik. Ezek kb. 10-25 százalék többlet energia felhasználást jelentenek, nem beszélve a fűtési komfortérzet csökkenéséről. A fűtési rendszer átmosása és padlófűtés tisztítás, átmosás segít ezen problémák megoldásában .A radiátor és padlófűtés fűtési rendszer tisztítása a csőrendszerek , hőleadók belső szennyeződés eltávolítására és akadálymentes áramlás biztosítására  alkalmas , az esetlegesen falban eldeformálódott csövek kijavítására nem , ezeket csak bontással lehet orvosolni. 
Fontos beszélni még a vegyszeres fűtési rendszer védelemről is. A fűtési rendszer igényli különböző korróziógátló, és vízkő lerakodást gátló anyagok alkalmazását. Ezek alkalmazásával a fűtési rendszer állapotát karban tudjuk tartani. A fűtési rendszerben különböző anyagú összetevők vannak, ezek egymással való káros reakcióját is lehet a vegyszerek alkalmazásával csökkenteni. Ezen felül a lerakódások megelőzésével fűtési energiát lehet megtakarítani.
A fűtési rendszerátmosás NEM a gázkészülék átmosására, hanem a fűtési rendszer csöveinek, hőleadóinak ( radiátorok) kavitáviós tisztítására vonatkozik ! A gázkészülékben esetlegesen fennálló dugulásokat, hibákat NEM szünteti meg, mivel az átmosás során a gázkészülék előtt és mögött a fűtési rendszerben meglévő csapok segítségével kizárjuk a rendszerből a hőtermelő berendezés védelme érdekében. A gázkészülékek hibái gázkészülék szerelői munkák során javíthatók meg.
A lerakódások, szennyeződések nemcsak a csővezetékekben és hőleadókban okozhatnak problémát, hanem magában a hőtermelő berendezésekben is. Az újabb kazánok hőcserélői precízebbek, sok-sok de kisebb járatok vannak bennük a kedvezőbb hőátadás miatt. Ez egy részről a fogyasztás terén előnyt jelent, de e kis keresztmetszetek miatt ezek a készülékek kényesebbek a rendszer tisztaságára.
A hőcserélő savazás a hőcserélő kiszerelésével kezdődik. A szivattyút a hőcserélőre, kazántestre rákötjük és a vegyszeres, savas közeget nagy nyomással áramoltatjuk a a csőkígyókban.
A fűtési rendszer átmosása és hőcserélő savazás a következő előnyökkel jár.
- a fűtési rendszerben megszűnik a lerakódás, üzembiztosabbá válik a rendszer
- kevesebb fűtési energiát használunk fel
- fűtési komfortérzet nő
- fűtési korrózió veszélye csökken
- kazánzajok csökkennek
- az egész rendszer élettartama nő+
- fűtési rendszer keringési problémák megszűnnek
- padlófűtés egyenletesen fog fűteni
- radiátorokban a „hideg pontok” megszűnnek
A fűtési rendszer átmosás költsége függ a rendszer nagyságától és a ráfordított munkaórától, felhasznált konzerváló vegyszer mennyiségétől és az esetelegesen kicserélendő automata légtelenítők számától.
Image
Image

Kapcsolat

casibom
jojobetmatadorbet